Nejen v oblasti HR se na nás můžete spolehnout

19. 06. 2019

17. června 2019 proběhl pravidelný společný workshop TCC group. Tentokrát jsme pod vedením zdravotníků z Oblastního spolku Českého červeného kříže Praha 1 absolvovali Zážitkový kurz první pomoci. A bylo to opravdu zážitkové.

Ošetření masivního krvácení

Seznámili jsme se se zásadami poskytování první pomoci v nejběžnějších situacích, do kterých se každý z nás může dostat. Vše jsme si zažili a několikrát prakticky vyzkoušeli. Resuscitovali jsme dospělé i děti, obvázali masivní krvácení, spacifikovali několik lidí v šoku, ošetřovali otevřenou zlomeninu a učili se poskytovat první pomoc ve spoustě dalších situací.

Opravdu náročná byla modelová situace s useklým prstem a epileptickým záchvatem, ošetření osoby na okraji společnosti a také motorkář v bezvědomí, kterému jsme málem „utrhli” hlavu, než se nám podařilo sundat mu helmu… Došlo i na křik, krev a adrenalin. Simulace poranění a modelové situace působily mnohdy tak skutečně, že nás rozhodně nenechaly klidnými. I přes to, jsme se do všeho vrhali s nadšením a zaujetím.

TCC group + zdravotníci

Byli bychom rádi, kdybychom nabyté dovednosti a znalosti nikdy nemuseli použít. Život je ale nevyzpytatelný… A tak věříme, že pokud se někdy ocitneme v situaci, kdy naše první pomoc bude potřeba, poskytneme ji úspěšně a obstojíme ještě lépe než „na cvičišti”.

Velké poděkování patří zdravotníkům z Oblastního spolku Českého červeného kříže Praha 1, kteří s námi strávili celý den a trpělivě nás vedli, opravovali a povzbuzovali. Děkujeme také Líbě, která skvělý nápad na téma workshopu dostala a vedení TCC group, že nám umožnilo tohle všechno zažít!

 

Více fotografií z této akce zde.

 

Potřebujete poradit?

Pavla Kaňková

+420 771 297 711

Blog

Jaké číslo z průzkumu spokojenosti si máme dát do KPI’s?

24. 06. 2024

Řešíte, jaká čísla z průzkumů spokojenosti, angažovanosti a loajality máte zahrnout do cílů či KPI’s manažerů? Jak...

ROZHOVOR – Šimon Pánek, Člověk v tísni: Můžete něco cítit jako manažer a lídr, ale od určité velikosti organizace už to nestačí a věci je potřeba objektivizovat

21. 06. 2024

V roce 2023 jsme realizovali Zaměstnanecký průzkum pro humanitární organizaci Člověk v tísni. Jaké byly výsledky, co...

Došli jste až sem? Tak už máte jen 2 možnosti: VYZKOUŠET KONTAKTOVAT NÁS

© 2024 Všechna práva vyhrazena. TCC online s.r.o.