251 rozvojových dní za cenu jednoho aneb efektivní On the Job Training

29. 06. 2020

 

„Důležitou součástí procesu učení je reflexe a k té výrazně přispívá kvalitní zpětná vazba,“ říká Petr Brichcín, jednatel naší mateřské TCC, v článku 251 rozvojových dní za cenu jednoho aneb efektivní On the Job Training, který vyšel v příloze Trendy firemního vzdělávání časopisu HR forum (5–6/2020).

IMG_20200629_103942_1

251 rozvojových dní za cenu jednoho aneb efektivní On the Job Training

Petr Brichcín, TCC

Krize přináší vedle ohrožení obvykle také příležitosti a nejinak je tomu v případě „koronakrize“. Sebepoznání a seberozvoj dostaly zelenou. Dozvěděli jsme se o sobě, co a jak jsme schopni zvládnout a co bychom se ještě potřebovali naučit.

Důležitou součástí procesu učení je reflexe a k té výrazně přispívá kvalitní zpětná vazba. Zpětnou vazbu, nám někdy poskytuje život sám v podobě událostí, které nás potkávají, jako jsou třeba právě krize. Někdy ji neplánovaně poskytují lidé v okolí, které „vytočí“ naše nedostatky, a tak je zpětná vazba často doprovázena vypjatými emocemi. To není příliš užitečné, protože obvykle reagujeme zaujetím obranného postoje, ubezpečujeme se v tom, že pohled druhého je zkreslený, a to blokuje náš růst.

Užitečným zdrojem podnětů k sebereflexi a sebepoznání jsou diagnostické nástroje nebo např. 360° zpětná vazba. Zpětnou vazbu získáváme také v rámci rozvojových programů, kde si o ni říkáme a dostáváme ji od ostatních účastníků, lektorů či trenérů. Nevýhodou těchto zdrojů může být omezená frekvence. 360° zpětná vazba se málokdy dělá častěji než jednou za rok a na školení také nejsme každý den.

Existuje však nástroj, jehož zapojením do procesu vzdělávání a rozvoje můžeme jednoduše a efektivně získávat permanentní zpětnou vazbu. Jde o Perfeed. S jeho pomocí jsme schopni při minimálních nákladech výrazně rozšířit dopad a efekty školení či tréninků. Již předem zjistíte, na co se potřebujete nejvíce zaměřit a po školení si průběžně ověřujete, jak jste se v konkrétních kompetencích posunul. Na výstupy z Perfeedu pak navazují pravidelná koučovací či mentoringová setkání. Jeden den školení se tak promění na 251 rozvojových dní v roce, které vám přinesou právě to, co opravdu potřebujete.

Zajímá Vás Perfeed? Kontaktujte nás na info@tcconline.cz

Více informací o Perfeedu také na https://www.tcconline.cz/perfeed/

Potřebujete poradit?

Pavla Kaňková

+420 771 297 711

Blog

Jak ve firmě začít využívat online psychodiagnostiku? INFOGRAFIKA

15. 08. 2024

Chcete začít využívat psychodiagnostické metody ve svém týmu nebo firmě? A nevíte jak na to? Inspirujte se tipy, které shrnuje...

Co připravujeme na HRko 2024? Těšíme se na Vás nejen na TCC online DIGI Stage, ale také na Festivalu HR řešení

14. 08. 2024

Léto je v plném proudu a my už ladíme detaily na HRko! Letos se na akci chystáme téměř všichni, včetně zástupců našeho...

Došli jste až sem? Tak už máte jen 2 možnosti: VYZKOUŠET KONTAKTOVAT NÁS

© 2024 Všechna práva vyhrazena. TCC online s.r.o.